Tagarbejde

Taget er den del af huset, der er udsat for den hårdeste påvirkning fra vind og vejr. Samtidig er taget meget afgørende for boligens samlede udtryk. Et tag, der ikke er udført i et optimalt materiale eller er lagt forkert, kan således både nedbryde boligens samlede holdbarhed og skæmme husets udtryk.

Det er derfor meget vigtigt at konsultere en fagmand, når boligens vigtige øverste del skal renoveres eller udskiftes.

De klassiske tegl udført i ler er min favorit. Lertegl, der typisk er den røde tegl-type man ser i solidt, ældre byggeri, har mange fordele i forhold til f.eks. betontegl. Tegl fremstillet i ler falmer ikke over tid, og lertegls holdbarhed er meget længere end andre tagtyper som f.eks. betontegl.

Garantien på et tag i tegl af ler er ofte ca. 50 år, og den reelle levetid kan være flere hundrede år. Lertegl er desuden fleksible at arbejde med. På den måde kan de monteres på skæve tage eller i vanskelige tagsektioner.

De klassiske tegl i ler har fået et velfortjent comeback. Det er de senere år blevet meget poplært at gå tilbage til de traditionelle måder at lægge tag på. Med rygningstegl lagt i mørtel og en tagflade af smukke tegl fremstillet af ler.

Jeg lægger lertegl både på helt nye byggerier, hvor man ønsker optimal holdbarhed og det smukke udtryk, som denne type tegl giver. Jeg udfører desuden også opgaver på fredede og bevaringsværdige ejendomme, hvor det er et krav, at taget fortsat skal være af lertegl.

Tag-lægningen skal laves ordentligt og helst kun én gang i jeres tid. At udskifte eller renovere et tag er jo ofte en bekostelig affære. Jeg vil meget gerne, helt uforpligtende, præsentere mit forslag til hvordan jeres tag kan komme til at se ud.

I får lejlighed til at billeder af mine tidligere opgaver, og I får præsenteret fordele og eventuelle ulemper ved de forskellige tagløsninger. Ring til mig, så kommer jeg til Jer med mine idéer.